Ferenc pápa a Kolumbusz-lovagokhoz: Keressetek új utakat a társadalom spirituális megújításához!

Kitekintő – 2013. október 11., péntek | 11:22

Ferenc pápa október 10-én, csütörtökön a Vatikáni Palota Kelemen termében köszöntötte a Kolumbusz-lovagok igazgatói tanácsát római találkozójuk alkalmából. Köszönetét fejezte ki a lovagok imáiért, amelyeket hozzátartozóikkal együtt személyéért és az Egyház szükségleteiért ajánlanak fel.

A Szentatya egyben hálájának adott hangot azért a szüntelen támogatásért, amellyel a Kolumbusz-lovagok kezdettől fogva segítik a Szentszék tevékenységét. Ennek a támogatásnak a konkrét kifejezése a Vicarius Christi Fund, vagyis a Krisztus Helytartója munkáját elősegítő pénzalap. Ez ékesszóló jele a lovagok szolidaritásának Péter Utóda és az egyetemes Egyház irányában.

A lovagok nap mint nap imáikkal, áldozatos munkájukkal, apostoli cselekedeteikkel végzik tevékenységüket helyi tanácsaikban, a plébániákon és közösségeikben.

Ima, tanúságtétel a hitről, figyelem a szükséget szenvedő testvérek iránt – ez legyen személyes és társulati tevékenységük három tartóoszlopa. Továbbra is maradjanak hűségesek alapítójuk, tiszteletre méltó Michael McGivney atya elképzeléséhez és keressenek új utakat ahhoz, hogy evangéliumi kovászként hozzájáruljanak a társadalom spirituális megújulásához – kérte Ferenc pápa.

Miközben vége felé közeledik a hit éve, a pápa Szent József, a názáreti Szent Család őrzője közbenjárásába ajánlotta a Kolumbusz-lovagokat.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír