Ifjúsági imaestet tartottak Szegeden

Hazai – 2017. március 10., péntek | 15:41

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája március 8-án második alkalommal szervezett „Face2Face” címmel imaestet ifjúsági közösségek, lelkiségi mozgalmak, plébániák és a szegedi egyetemi lelkészség csoportjai számára. Az est középpontjában az Eucharisztia állt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ifjúságpasztorációs iroda a fiatalok számára szervezett áhítattal Jézus kenyér színe alatti valóságos jelenlétére és a közös imádság megerősítő kegyelmére kívánta felhívni a figyelmet.

Az est a „veled vagyok” (Iz 41,10) szentírási részre épült. Az elmélkedést Nagy Róbert szeged-szőregi plébános tartotta, aki Mózes, Józsue és Pál életén keresztül rámutatott arra, az Úr mindig biztosította a jelenlétéről az őt követő embert. Isten ígéretéhez ugyanakkor mindig feladat párosul. Mózesnek az lett a feladata, hogy kivezesse izraelt Egyiptomból, Józsué életében pedig az ígéret beteljesült, hiszen az ő vezetése alatt ért el a nép az ígéret földjére. Pál apostol ezzel a bátorítással indult el hirdetni Isten igéjét: „Ne félj, hanem beszélj, és ne hallgass! Én veled vagyok…” (ApCsel 18,9).

A „Face2Face” imaest fontos pillanata, amikor egy fiatal tanúságot tesz a hitéről. Ez alkalommal Olasz Csaba katekéta, testnevelő tanár beszélt megtéréséről. Gimnáziumi évei alatt ismerkedett meg közelebbről a kereszténységgel. Testvére, aki tizenévesen keresztelkedett meg, elfogadva a papi hivatást Istentől, a példaképe lett. Isten aktívan munkálkodott az életében, és ez rengeteg kegyelem forrásává vált.

A tanúságtételt szentségimádás követte, mely alatt elcsendesedés, énekek és imádság adott lehetőséget arra, hogy személyesen és közösségben is az Úr elé lépjenek a résztvevők. Az érkezéskor mindenki kapott egy fadarabkát, amelyet az imádság alatt az oltár előtt elhelyezett feszületre illeszthetett – így osztozva Krisztus keresztjében. E fadarabok a jelenlévők bűneit, küzdelmeit, kérdéseit és mindennapi megpróbáltatásait is jelképezték.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája újabb „Face2Face” imaestet szervez pünkösdkor, amelyre szeretettel várja a Szegeden és környékén élőket. Hosszú távú cél, hogy az egyházmegye több helyszínén is hasonló módon találkozhassanak a Krisztusban hívő közösségek.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Iroda

Fotó: Kiss Gergő

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria