Szerényebb karácsonyra és szolidaritásra hív a pápa – A Katolikus Karitászon keresztül is segíthet

Hazai – 2022. december 16., péntek | 11:16

Ferenc pápa december 14-én konkrét kérést fogalmazott meg a világ felé: „Szerényebben készüljünk karácsonyra, kevesebb ajándékkal! Amit pedig megspórolunk, küldjük el az ukrán népnek, mely nélkülözik, sokat szenved.” Aki szeretne csatlakozni Ferenc pápa felhívásához, megteheti a Katolikus Karitászon keresztül is.

A Katolikus Karitász a magyarországi rászorulók és krízishelyzetben lévők mellett az ukrajnai háborútól szenvedők számára is nyújt támogatást karácsonykor és a téli krízishelyzetben.

A 1356-os adományvonal hívásával és bankkártyás adományozással vagy átutalással is kapcsolódhat a segélyprogramokhoz. Kárpátalján és Ukrajna belső területein az embereknek folyamatosan szükségük van élelmiszerre, takarókra, áramfejlesztőkre és más eszközökre. A Karitász folyamatosan igyekszik enyhíteni a szenvedésüket segélyszállítmányok indításával és a helyi karitászszervezetek támogatásával.

Segítsen, hogy segíthessünk!

Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008

Adományvonal: 1356

www.karitasz.hu

„Ne felejtsük el: igen, karácsonyozzunk; igen, békében az Úrral, de az ukránokkal a szívünkben! És tegyünk meg egy konkrét gesztust értük!” (Ferenc pápa)

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria