A Magyar Schönstatt Család kápolnaünnepe Óbudaváron

Hazai – 2016. április 7., csütörtök | 17:14

Április 2-án, szombaton a Veszprém megyei Óbudaváron tartották a Magyar Schönstatt Család minden évben megrendezett kápolnaünnepét.

A közösség tagjai együtt ünnepeltek Gertrud-Maria Erhard schönstatti Mária-nővérrel, aki Irgalmasság a családban címmel megtartott előadásában rávilágított arra, hogyan keressük válaszainkat, miként lehetnénk áldás önmagunk, családunk, házastársunk, tágabb környezetünk számára.

„Ha megélem azt, hogy áldás vagyok önmagamnak, akkor tudom igazán Isten irgalmasságát közvetíteni, ajándékozni embertársaimnak is” – hangsúlyozta a nővér.

Az előadás után kiscsoportos beszélgetésre és tanúságtételre került sor.

Ezt követően Zmijan Adalbert lengyel atya mutatta be az ünnepi szentmisét, akinek szülei is a lengyel Schönstatt mozgalom tagjai. Prédikációjában bátorságra és alázatra buzdította a résztvevőket. „Egyensúlyt kell teremtenünk, hogy ezt a látszólag két ellentétes erényt jól tudjuk használni a mindennapokban” – fogalmazott.

Az ünnepi szentmise keretében egy újabb házaspár köteleződött el a mozgalmon keresztül Szűz Máriának.

A délután folyamán a Kentenich-vetélkedő fináléjára és eredményhirdetésére került sor, amely több hónapos felkészülést igényelt a versenyzőktől. A mozgalmat alapító Josef Kentenich atya életéről és írásairól szerzett ismereteiket mérték össze a résztvevők, házaspárok és fiatalok. Ezek után a fiú- és lánymozgalom számolt be az elmúlt év programjairól, sikereiről és az előttük álló tervekről.

Forrás: Magyar Schönstatt Család/Krámli Krisztina

Fotó: Lőw Péter, Stagl László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria