Húszéves a Szent Damján-tábor

Hazai – 2017. július 29., szombat | 14:35

Idén már huszadik alkalommal rendezik meg az enyhe és középsúlyos fogyatékkal élők Szent Damján-táborát július 31. és augusztus 4. között a Debrecen melletti Dorcas Szabadidőközpontban.

Az egyhetes közösségi együttlétre kilencven, enyhe- vagy középsúlyos fogyatékkal élő gyermek és felnőtt táborozót, valamint száztíz, az ország minden pontjáról érkező középiskolás és egyetemista segítőt várnak.

A táborozók ingyen vehetnek részt, a segítők jelképes részvételi díjat fizetnek. A résztvevőknek változatos programokkal készülnek: lesz esti táncház, koncertet ad a Nem Adom fel együttes; kutyás bemutatóra, tűzoltók és rendőrök látogatására is sor kerül, akárcsak a hét leginkább várt részére, a „Ki mit tud?”-ra. A legtöbb táborozónak ez a hét jelenti a nyári felhőtlen kikapcsolódást és szórakozást.

A tábor célja, hogy élményekben, emlékekben gazdag hetet biztosítsanak a tábor résztvevőinek, amit sosem felejtenek el.

Minden támogatásra, segítségre számítanak, hogy megvalósulhasson a huszadik Damján-tábor. A rendezvényt a www.adjukossze.hu oldalon lehet bármilyen összeggel támogatni.

A Julius-K9® kutyafelszereléseket forgalmazó cég is idén ünnepli 20. születésnapját. Ebből az alkalomból segítenek a szintén szülinapos Damján Tábornak. Munkájukat nemcsak pénzadománnyal támogatják, hanem szerveződik egy terápiás kutyás csapat is az Azúr Segítőkutyás Egyesület jóvoltából, mely reményeik szerint komoly segítséget nyújt és sok örömet szerez a táborozóknak. Számukra a felszerelést és az utazás költségét biztosítják.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Zadubenszki Norbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria