A maronita pátriárka meghívására Libanonban folytat tárgyalásokat Erdő Péter bíboros

Kitekintő – 2016. április 19., kedd | 18:45

A maronita egyházzal való együttműködés erősítéséről, illetve a segítségnyújtás lehetőségeiről folytat tárgyalásokat Libanonban Erdő Péter bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöke, akit április 18-án a libanoni maronita egyetem díszdoktorává avatott az intézmény rektora.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Erdő Péter Bechara Boutros Raï maronita pátriárka meghívására április 17-én, vasárnap este érkezett és péntekig tartózkodik a közel-keleti országban. 

A bíboros az MTI-nek adott telefonos tájékoztatásában kiemelte: Libanonban pillanatnyilag béke van, de a térségben dúló háborúk hatása érezhető, a másfél millió menekült pedig óriási kihívás és teher a hatmillió lakosú ország számára.


Erdő Péter kitért arra: április 20-án, szerdán találkozik a Katolikus Karitász helyi szervezetének vezetőjével, hogy tájékozódjon a konkrét feladatokról, és megbeszéljék a segítségnyújtás lehetőségeit. A nemzetközi katolikus segélyszervezet, a Caritas Internationalis Libanonban dolgozó munkatársai mindenhova el tudnak jutni a régióban, ahol szükség van a segítségükre, és sokan dolgoznak a menekülttáborokban, ugyanakkor munkájukhoz minden segítségre szükség van – tette hozzá.

A bíboros elmondta, hogy az a másfél millió ember, aki a polgárháborús Szíriából Libanonba menekült, nem akarja elhagyni a Közel-Keletet, hanem az otthonukhoz közel szeretnék megvárni, hogy hazatérhessenek. Őket tehát ebben kell segíteni – fűzte hozzá.

Libanoni látogatása második napján Erdő Pétert a libanoni maronita egyetem, az Université Saint-Esprit de Kaslik díszdoktorává avatta Hady Mahfouz, az intézmény rektora. Ezzel kapcsolatban Erdő Péter elmondta: látogatásának célja az is, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a maronita egyetem között már meglévő együttműködés újabb lehetőségeit keressék az intézmény vezetőjével.

Forrás: MTI

Fotó: Bkerkéi Maronita Patriarkátus Picasa-képgalériája

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria