Átadták az alsószentiváni katolikus iskola játszóterét

Hazai – 2018. június 11., hétfő | 13:08

Átadták a Fatimai Boldogasszony Általános Iskola játszóterét június 7-én a Fejér megyei Alsószentivánon. Az eseményen részt vett Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök is.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Kiss Attila igazgató elmondta, a Székesfehérvári Egyházmegyének köszönhető, hogy 12 millió forintnyi támogatásból nemcsak játszóteret kapott az iskola és a település, hanem még egy különleges gumiborítást is el tudtak helyezni a mászókák alatt. Kiss Attila köszönetet mondott Spányi Antal megyéspüspöknek, Ugrits Tamás püspöki irodaigazgatónak, Varga Gábor országgyűlési képviselőnek, Husvéth Imre polgármesternek és Csalovszkiné Mezei Zsuzsanna jegyzőnek, akik szintén sokat tettek, tesznek az iskoláért, valamint a Placcs Kft. szakembereinek is, akiknek kreativitása lehetővé tette a játszótér egyedi megvalósítást.

Helter István, az iskola püspöki biztosa köszöntőjében kiemelte, hogy a legnagyobb köszönet Istennek jár. Méltatta a játszótér, így a játék nevelő hatását, s biztatta a gyerekeket, hogy használják jó sokáig a játékokat, s a 8. osztályosok is látogassanak vissza majd ballagás után is.

Fekete Gábor, a Placcs Kft. igazgatója elmondta, hogy nem egy sablonos játszóteret kívántak építeni, hanem a megvalósítás során igyekeztek figyelembe venni a nevelőtestület elképzeléseit is. Így lett a játszótér egyedi az akadálypályával, a kültéri malommal és sakkal, valamint a kereszténységet kifejező halfigurákkal. Fekete Gábor kiemelte a helyiek, különösen Nagy Ferenc társadalmi munkáját, amit a játszótér érdekében végeztek. Ismertette a gyerekekkel a legfontosabb használati szabályokat is.

Kiss Attila igazgató az összefogás és a szeretet erejét emelte ki. Ha hiszünk egy cél elérésében, s ezért képesek vagyunk összefogni, magunkénak érezzük, amiért dolgozunk, akkor kis településeken is valósulhatnak meg nagy dolgok. Lényeges, hogy a játszótér szeretetben épült meg, mivel a szereteten át jutunk el Istenhez is, mivel Isten is maga a szeretet. „Ha szeretjük egymást, bennünk marad az Isten, és a szeretete tökéletes lesz bennünk” – idézte János apostol levelét.

Spányi Antal megyéspüspök beszédében kiemelte, hogy régebben is szívesen jött mindig Alsószentivánra, akkor még elsősorban a kegyhely miatt. Szeptember óta azonban még szívesebben jön, hiszen katolikus szellemű iskolája van a településnek. A főpásztor szintén hangsúlyozta az itt tapasztalt összetartás fontosságát. Spányi Antal ezt követően labdákat és karikákat adott át, majd megáldotta a játszóteret, amit a tanulók örömmel vettek birtokba.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Boros Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria