Családbarát munkahely címet kapott az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Hazai – 2022. december 15., csütörtök | 13:14

„Családbarát munkahely” címet nyert el az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE). Az erről szóló tanúsítványt Pajtókné Tari Ilona rektor vehette át december 12-én Budapesten, a Szépművészeti Múzeum Barokk csarnokában.

A kormány azt szeretné, ha Magyarországon minden vágyott gyermek megszületne, ehhez pedig olyan, a családbarát filozófiával azonosulni tudó partnerekre van szükség, mint a „Családbarát munkahely” címet kiérdemlő munkáltatók – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, Hornung Ágnes az elismerés átadóján.

A tizenkét éve alapított kitüntetéssel a kormány méltó módon szerette volna elismerni azokat a kis-, közép- és nagyvállalatokat, költségvetési szerveket és egyházi szervezeteket, amelyek elősegítik a munka és a családi élet közötti minőségi kapcsolat megteremtését. A díjjal egyszerre ismerik el a munkahelyeken már létező és a tervezett intézkedéseket, fejlesztéseket – tette hozzá az államtitkár, megjegyezve, hogy a cím az erkölcsi elismerés és a támogatási összeg mellett hozzájárul a szervezet pozitív munkáltatói képéhez, és jelentős előnyt biztosíthat a munkavállalókért folytatott versenyben is.

Hornung Ágnes elmondta azt is, hogy az idei díjazottakkal már 536-ra emelkedett a „Családbarát munkahely” címet kiérdemlő vállalatok, szervezetek száma. Az államtitkár arról beszélt, hogy a kormány családpolitikájának egyik fontos pillére a munkahely és a család közötti egyensúly megteremtése, intézkedéseik a szülők és nagyszülők mozgásterének növelését, a munkanapok stresszmentesebb megélését és a családok biztonságérzetének növelését célozzák.

A beérkezett pályázatok közül idén 54 nyertest választottak ki, köztük az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemét. Az EKKE Családbarát Programirodája a pályázat keretében az egyéni és a családi harmónia megteremtésében szeretné támogatni az intézmény dolgozóit. Az iroda tervezett programjai között szerepel egy családi nap, valamint természettudományi tábor megszervezése. Emellett folytatni szeretnék a nagy sikerű családi szüret, a Mikulás-napi, a farsangi és a húsvéti programsorozatot. Tervezik dolgozók és hallgatók számára pszichológiai előadás és tréning szervezését, valamint délutáni szabadidős foglalkozások biztosítását.

Forrás: MTI; Eszterházy Károly Katolikus Egyetem / Egri Főegyházmegye

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria