Erdő Péter vezette az elsőszombati ájtatosságot a kőbányai Szent György-templomban

Hazai – 2018. szeptember 3., hétfő | 12:08

Sok évtizedes szokás Budapesten, hogy a hónap első szombatján – mindig más-más templomban – elsőszombati ájtatosságot tartanak. A kőbányai Szent György-templomban szeptember 1-jén Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével imádkoztak az ifjúságért és a családokért.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Szeptember elsején a kőbányai Szent György-templomban Erdő Péter bíboros vezetésével a magyar ifjúságért és a családokért imádkozták a hívek a rózsafüzért.


A főpásztor az egész közösségre kérte Isten áldását: „Ez az elsőszombati engesztelő rózsafüzér igen régi szokás fővárosunkban. Már Isten szolgája Mindszenty bíboros atya szorgalmazta a II. világháború után ezt a kezdeményezést hazánkért és népünkért. Azóta is újra meg újra imádkozunk egy-egy plébánián, és kérjük a Boldogságos Szűzanya közbenjáró segítségét arra a szándékra, ami hazánk és népünk számára a legfontosabb: ezért könyörgünk az ifjúságért és a családokért. Ezzel a szándékkal kérem magam is az itteni fiatalokra, családokra és a plébánia egész közösségére Isten áldását.”

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Kőbányai Szent György Plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria