Ferenc pápa videoüzenete írországi apostoli útja elé

Ferenc pápa – 2018. augusztus 25., szombat | 13:42

A Szentatya augusztus 25-én és 26-án Dublinban részt vesz a Családok IX. Világtalálkozóján. Az alkalomból videoüzenetet küldött, amelyben emlékeztet arra, milyen fontos felkészíteni a fiatalokat a jövőre.

Ferenc pápa szeretetteljes szavakkal üdvözli az ír népet. Felhívja a figyelmet, hogy a világtalálkozó annak az ünneplése, hogy Isten milyen szép tervet alkotott a családok számára. Egyben alkalom arra, hogy a világ minden részéről érkezett családok találkozzanak és kölcsönösen támogassák egymást hivatásuk megélésében. A családoknak ma számos kihívással kell szembe nézniük ahhoz, hogy megtestesítsék a hűséges szeretetet, hogy egészséges értékekkel neveljék gyermekeiket és hogy a tágabb közösségben a jóság, a szeretet és a kölcsönös gondoskodás kovásza legyenek.

A pápa videoüzenetében annak a reményének ad hangot, hogy a találkozó új buzdítás forrása lesz a családok számára az egész világon és különösképpen azoknak, akik jelen vannak Dublinban. Azt kívánja, hogy az alkalom emlékeztessen mindenkit a család alapvető helyére a társadalom életében és egy jobb jövő építésére a fiatalok számára. A fiatalok jelentik ugyanis a jövőt! – figyelmeztet a Szentatya. Nagyon fontos a fiatalokat felkészíteni ma, a jelenben a jövőre, de a múlt gyökereivel: a fiatalok és a nagyszülők együtt.

Bár utam célja a családok világtalálkozója, szeretném, ha egyben ez egy ölelés is lenne az ír családoknak. Különösképpen is imádkozom azért, hogy a találkozó növelje az egységet és a kiengesztelődést Krisztus minden híve között a tartós béke jeleként, amely Isten álma az egész emberi családnak – hangsúlyozza Ferenc pápa. Köszönetet mond mindazoknak, akik a látogatása előkészítésében részt vesznek. Mindenkit arra kér, hogy imádkozzon a találkozóért, hogy az öröm és a nyugalom ideje, és Jézus gyengéd szeretetének simogatása legyen minden családnak és Isten minden gyermekének. Végül lelki közelségéről és imájáról biztosít mindenkit és áldását adja rájuk.

A Szentatya augusztus 25-én, szombaton reggel negyed kilenckor elindult Róma Fiumicino repülőteréről. Az 1890 kilométeres távolságot az Alitalia repülőgépe három és negyed óra alatt tette meg, így helyi idő szerint 10 óra 27-kor, európai időzóna szerint fél 12-kor érkezett Dublin repülőterére. A hivatalos fogadás után udvariassági látogatást tett Írország köztársasági elnökénél, majd a dublini várkastélyban fél egykor találkozott az ország politikai, társadalmi és kulturális életének a képviselőivel, akikhez beszédet intézett.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria