Käfer István emlékére – Erdő Péter bíboros, prímás búcsúszavai

Nézőpont – 2024. augusztus 5., hétfő | 17:31

Käfer István irodalomtörténész, bibliográfus, műfordító, nyelvész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szlovák Intézetének egykori vezetője 89 éves korában, 2024. augusztus 5-én hunyt el. Erdő Péter bíboros, prímás szavaival búcsúzunk a kiváló professzortól.

„Szomorúan értesültünk Käfer István professzor úr elhunytáról. A magyarországi szlavisztika kiemelt képviselője volt, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem megalapítása, a Bölcsészettudományi Kar megszervezése, a szlovák–magyar kapcsolatok ápolása tekintetében nagy érdemeket szerzett, amit ma is hálás szívvel köszönünk. Nagyon fontos volt az a tevékenysége is, amelyet Esztergomban végzett, hidat teremtve a szlovák és a magyar kultúra, a szlovák és a magyar történelem között. A Magyar Sion című folyóiratnak is nagyon értékes munkatársa volt.

Kedves emlékét tisztelettel őrizzük, szívből osztozunk a család és az egyetem gyászában. Szentmisét ajánlunk fel az elhunytért. Méltó emlékét nagyjaink sorában tartsuk számon!”

*

A Kardinális csatorna tavaly Balatonfüreden látogatta meg Käfer Istvánt, hogy meséljen a szlovák és a magyar nép kapcsolatáról.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Videó: Kardinális

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria